Lexpoint lease

3 belangrijkste zaken voor in je auto

3 belangrijkste zaken voor in je auto

Geplaatst op

Er zijn verschillende zaken die van groot belang zijn wanneer het gaat om het behouden en garanderen van een goede veiligheid wanneer je deelneemt aan het verkeer. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk plaatsvindt. In deze blog willen we je daar graag wat meer informatie over geven. Het kan namelijk erg eenvoudig zijn om ervoor te zorgen dat je in het geval van een verkeersongeval sneller weer op weg kunt. Lees hier dus welke 3 belangrijke auto onderdelen je moet hebben wanneer je in de auto stapt.

#1 reservewiel

Het is niet per se elke auto eigenaar overkomen, maar toch gebeurt het erg regelmatig: een lekke band. Het zal in de meeste gevallen niet om een klapband gaan, en het zal daardoor dus ook niet altijd even gevaarlijk zijn. Desalniettemin is het een erg onhandige situatie wanneer je met onderweg bent en je merkt dat je auto iets meer dan gebruikelijk naar de rechterkant of de linkerkant leunt. Dan is de kans goed aanwezig dat je te maken hebt met een lekke band. In veel gevallen kun je de Wegenwacht bellen en ben je na een uurtje of twee weer onderweg. Ondanks deze goede dienstverlening zul je in bijna alle autos, met name de wat oudere modellen, een reservewiel aantreffen of op zijn minst een thuisbrengertje. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat deze in goede staat verkeerd!

#2 gevarendriehoek

In veel gevallen zul je merken dat een ongeluk plaatsvindt op een onhandige en misschien wel gevaarlijke locatie. In dergelijke situaties moet je natuurlijk ervoor zorgen dat je je eigen veiligheid zeker stelt. Dit is zeker van belang wanneer je langs de kant van de snelweg staat te wachten op pechhulp. Dat is natuurlijk niet de meest veilige plek. Daarom kan een gevarendriehoek ervoor zorgen dat je het andere verkeer van te voren er alert op maakt dat er een gevaarlijke verkeerssituatie is en dat ze dus extra op moeten letten.

#3 sneeuwkettingen

Er is een goede kans dat je hier in Nederland niet veel gebruik zult hoeven maken van sneeuwkettingen. Toch kan het erg handig zijn om ze in je auto te hebben liggen wanneer je een reisje plant naar bijvoorbeeld België, Duitsland of andere plekken waar het soms aardig wat kan sneeuwen. Vanzelfsprekend hoeft dit niet wanneer je in hartje zomer op reis gaat, maar vergis je niet: je kunt ze soms nog harder nodig hebben dan je zou denken! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden