Lexpoint lease

3 tips voor je eerste rijlessen

3 tips voor je eerste rijlessen

Geplaatst op

De open weg, een gevoel van vrijheid niet langer meer met het OV; voor sommige mensen kan het starten met rijlessen een leuke ervaring zijn. Maar voor anderen is de gedachte eraan genoeg om ze in het zweet te laten uitbreken. Als je een van deze mensen bent, hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je tot rust te brengen.

Leer je auto van binnen en buiten kennen

Zodra je de bediening van je auto onder de knie hebt, voel je je comfortabeler bij het besturen van je auto. Ga er dus in zitten en leer wat elke hendel, pedaal en knop doet. Dit voorkomt dat je in paniek raakt wanneer je ruitenwissers, verlichting of verwarmingselementen probeert te vinden wanneer je ze de volgende keer nodig hebt. Je moet ook onder de motorkap kijken en de basiswerking van de motor leren kennen, inclusief wat en waar de volgende zaken zijn: remvloeistofreservoir, olietoevoerdop, motorkoelvloeistofreservoir en ruitensproeierreservoir – alles waar je tijdens de rijtest naar gevraagd kunt worden.

Zorg ervoor dat er niet teveel tijd tussen je rijlessen zit

Lessen zijn duur, maar een uurtje rijden per week is misschien niet genoeg om je elke keer dat je achter het stuur kruipt op je gemak te stellen. Zorg er dus voor dat je regelmatig rijlessen neemt en hier niet teveel tijd tussen laat zitten. Sommige rijscholen bieden speciale intensieve cursussen voor nerveuze chauffeurs aan, met een test aan het einde, die de moeite waard zijn om te bekijken.

Kies de juiste rijschool

Bij het leren rijden is het belangrijk om vanaf het begin veilig en vol vertrouwen te leren rijden, zonder slechte gewoontes op te pikken. Gekwalificeerde rijinstructeurs van bijvoorbeeld rijschool-tiel.nl zijn speciaal opgeleid en hebben veel ervaring en kennis. Ze laten je niet tot een gevaarlijk punt komen en onthouden dat hun voertuigen dubbele bediening hebben, een ontspannende gedachte op zich.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden