Lexpoint lease

5 tips om geld te verdienen met je auto

5 tips om geld te verdienen met je auto

Geplaatst op

Heb je een eigen auto, vind je autorijden leuk en zou je er graag geld mee willen verdienen? In dit artikel geven we 5 tips hoe je van autorijden je werk kunt maken. Of je nu van autorijden je nieuwe fulltime baan wilt maken of gewoon wat extra geld wilt verdienen; er zijn meer mogelijkheden dan je denkt.

1.      Rijden als chauffeur

Rijden als chauffeur is een leuke, flexibele manier om geld te verdienen en tegelijkertijd veel nieuwe mensen te ontmoeten. De mogelijkheden van een baan als chauffeur zijn eindeloos: je kunt het als bijbaan doen tijdens je studie, maar ook als fulltime privé chauffeur.

Uber is bijvoorbeeld een organisatie waar particulieren relatief eenvoudig aan het werk kunnen als chauffeur. Raadpleeg Uber voor de actuele informatie en toelatingseisen.

2.      (Maaltijd)bezorger

Als je liever alleen autorijdt en geen passagiers wilt vervoeren, dan kun je ook overwegen om voor Uber Eats te gaan rijden. Chauffeurs die rijden voor Uber Eats krijgen een vergoeding voor de afgelegde afstanden. Net als voor reguliere Uberchauffeurs gelden ook voor chauffeurs van Uber Eats diverse voorwaarden voor toelating. Verder is het bij DHL bijvoorbeeld ook mogelijk om met je eigen auto als bezorger of koerier te gaan werken.

3.      Mystery drivers

Er zijn diverse organisaties die chauffeurs inzetten als mystery shoppers. Je doet je dan voor als potentiële koper bij een autodealer, gaat het kooptraject in, rapporteert erover naar je werkgever en krijgt vervolgens betaald.

4.      Advertenties

Laat advertenties op je auto plakken om geld te verdienen zonder er wat extra’s voor te hoeven doen. Je rijdt namelijk gewoon elke dag je normale route. De voorwaarde die veel adverteerders echter wel stellen is dat je in een dichtbevolkt gebied woont of er regelmatig met je auto te vinden bent. Om in aanmerking te komen voor deze mogelijkheid moet je dus vaak rijden in gebieden met veel verkeer.

5.      Auto verhuren

Heb je een auto die je slechts een paar dagen per week gebruikt, bijvoorbeeld alleen in het weekend? Overweeg dan om hem te verhuren. Ideaal als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar je werk gaat. Door je auto op werkdagen te verhuren creëer je een extra bron van inkomsten. Partijen die in Nederland actief zijn voor particuliere verhuur zijn MyWheels en Snappcar.

Diverse autoverzekeringen spelen hier slim op in door polissen aan te bieden waarin het verhuren van je auto toegestaan is. Je bent dan verzekerd voor eventuele schades die een ander met je auto veroorzaakt.

Gerelateerde berichten

Wat is een privé chauffeur?

De primaire functie van een prive chauffeur is het vervoer van passagiers van de ene locatie naar de andere te verzorgen. Het is essentieel dat zij...

Lees meer

De studentchauffeur helpt je van A naar B

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22.7″ custom_padding=”2px|||0px||”...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden