Ga je een beautysalon beginnen of is je huidige vloer in de schoonheidssalon toe aan vervanging? Het is belangrijk om de juiste keuze te maken als je een vloer uitkiest, waarbij gemak, comfort en hygiëne natuurlijke belangrijke aspecten zijn. Daarnaast wil je uiteraard dat de vloer in je beautysalon een bepaalde stijl uitstraalt. Wat dat betreft zijn polyurethaan gietvloeren een van de beste vloeren voor beautysalons.

1. Polyurethaan gietvloeren      

Polyurethaan gietvloeren zijn de beste vloeren voor een beautysalon. Dat komt omdat dit een vloer is die naadloos, hygiënisch, comfortabel en stijlvol is. Dergelijke vloeren zijn in allerlei designs en kleuren verkrijgbaar, zodat je rekening kan houden met de stijl van je schoonheidssalon. Bovendien is een polyurethaan gietvloer zo samen te stellen dat deze voldoen aan de regelgeving van de HAM-code.

2. Grindvloeren

Een ander soort vloer dat eveneens uitstekend geschikt is om toe te passen in een beautysalon betreft een grindvloer. Dit is een vloer die net als een polyurethaan gietvloer naadloos en vloeistofdicht is. Bovendien zijn grindvloeren gemakkelijk schoon te maken. Grindvloeren zijn te sealen en daarmee ook nog eens bestendig te maken tegen chemische bestanddelen. Mocht er wimperverf op de grindvloer terechtkomen dan vindt er geen aantasting van het vloeroppervlak plaats.

3. Siergrindvloeren

Er zijn meer vloersoorten geschikt voor toepassing in een beautysalon, zoals ook siergrindvloeren dat zijn. Een siergrindvloer is voor een schoonheidssalon een ideale designvloer met een stijlvolle look en met alle voordelen die een naadloze vloer te bieden heeft. Een van de voordelen van een siergrindvloer is dat deze een natuurlijke look uitstraalt en daarnaast warm en sfeervol oogt. Een siergrindvloer wordt met een coating afgewerkt die transparant is. Hierdoor komt het siergrind perfect tot zijn recht. Bovendien is er het voordeel dat siergrindvloeren over bestaande vloeren in beautysalons is aan te brengen.