Lexpoint lease

De beste voorbereiding tips voor de Apk-keuring

De beste voorbereiding tips voor de Apk-keuring

Geplaatst op

De Apk-keuring is een wettelijk verplichte keuring. Je voertuig wordt gecontroleerd of deze nog veilig de weg op mag. Deze keuring mag alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde vakmannen. Met wat voorbereiding zorg je er niet per se voor dat je auto wordt afgekeurd, maar hierdoor houd je eventuele kosten zoveel mogelijk in eigen hand. Ontdek in deze blog meer over welke voorbereidingen je kunt treffen voorafgaande de Apk-keuring.

Kan ik een afkeuring voorkomen?

De beste manier om een afkeuring te voorkomen is uiteraard om zorgzaam met je auto om te gaan. Merk je dat er iets mis is met de auto? Ga dan zo snel mogelijk naar de autogarage. Veel schades worden significant erger door uitstelgedrag. Daarnaast raden we aan om goed onderhoud te verlenen aan de auto. Dit kun je ook laten doen bij de autogarage door hierheen te gaan voor een grote of een kleine beurt. 

Autoverlichting

Tijdens de Apk-keuring wordt alles gecontroleerd. Hierbij wordt gelet op onder andere verkeersveiligheid, registratie en de hedendaagse milieu-eisen. Om extra kosten te voorkomen raden we aan om deze aspecten zelf te controleren. Hiervan is verlichting een onderdeel. Controleer alle lampen van de auto. Bij een defect kun je deze eigenhandig vervangen.

Autobanden

Als je meerdere keren per week gebruik maakt van de auto, dan raden we aan om maandelijks de banden te controleren. Veel mensen beseffen niet dat de staat van de banden een grote invloed heeft op de rest van de auto. Te zachte banden kunnen ervoor zorgen dat andere auto-onderdelen sneller gaan slijten omdat deze meer inspanning moeten leveren. Door de banden op juiste peil te houden voorkom je snellere slijtage.

Autovloeistoffen

Naast de brandstof zijn er veel meer soorten vloeistoffen in de auto die hem draaiende houden. Denk hierbij aan vloeistof voor de ruitenwissers, om de motor te koelen en uiteraard het oliepeil. Zorg dat deze altijd op peil zijn. Het is aangeraden om dit ook maandelijks te controleren. Mocht er iets drastisch mis zijn en vloeistof lekken, dan zal er een dashboard lampje aangaan. Mocht de auto olie gaan lekken, dan raden we aan om deze zo snel mogelijk uit te zetten en contact op te nemen met de autogarage.

Waar kan ik een Apk-keuring laten uitvoeren?

In heel Nederland kun je bij de meeste lokale autodealers terecht voor een Apk-keuring. Zo ga je bijvoorbeeld voor een betrouwbare Apk in lelystad langs bij de ervaren monteurs van Autobedrijf van der Feer. Ga dus langs bij een garage waar je een goeie ervaring mee hebt of waar je gebruikelijk ook altijd naar toe gaat voor autocontroles.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden