Lexpoint lease

De geschikte banden voor je werktuigen

De geschikte banden voor je werktuigen

Geplaatst op

Wanneer je gebruikmaakt van specialistische werktuigen dan is het slim om daar ook de juiste banden voor te hebben. Dat kan allemaal heel prima als je met een partij in zee gaat die zich helemaal toegelegd heeft op het maken van velgen die passen bij de taken die de werktuigen uitvoeren. We nemen het een en ander erover met je door. 

Geschikte banden

Banden voor een trekker zijn supergroot en als je ze vergelijkt met die van een auto kolossaal. Let eens op dat enorme profiel dat erop zit. Ze moeten immer door zeer onvaste grond heen kunnen ploegen en allerlei andere werktuigen vooruit trekken. Je ziet ze ook vaak op de openbare weg. Dan trekken ze meestal een kar met het een of ander vooruit. Je mag vanaf je 16 op een trekker op de openbare weg rijden, hetgeen bijzonder lijkt aangezien ze zo groot zijn (daar later meer over). Wel moet je dan een T-rijbewijs halen. Laat je zeker voorlichten over de mogelijkheden, bij vlukon.nl kunnen ze velgen en banden op maat aan je leveren. Dat is precies wat je nodig hebt. Duik er eens in. 

Industriebanden

Het hierboven genoemde bedrijf heeft ook te maken met klanten die in de industrie werkzaam zijn. Eigenlijk ontlopen de banden voor de agrarische en industriële sector elkaar niet zoveel. Beiden hebben natuurlijk een flink profiel nodig. Kijk maar eens naar een shovel, die rijdt ook niet altijd over een keurig wegdek heen. Sterker nog, het ding helpt mee de wegen aan te leggen. Veel mensen vragen zich af wanneer je nu eigenlijk op een shovel mag rijden. Dat is heel eenvoudig duidelijk te maken:

Wanneer je graag op een shovel zou willen rijden op de openbare weg dan moet je net als bij de trekker het T-rijbewijs hebben. Dit bewijs is bedoeld voor motorrijtuigen van 1.3 meter breed waarvan de snelheid beperkt is. Wil je dit certificaat halen, dan moet je minimaal 16 jaar zijn. Let wel, ben je 16 of 17, dan mag je alleen een shovel besturen wanneer je onder toezicht staat van een volwassene. Dus dan weet je dat ook weer. 

Om het verhaal even een mooie afgeronde staart te geven: ook voor wat betreft industriebanden kun je heel mooi terecht bij vlukon.nl. Neem gerust contact met hen op. Ze staan je graag te woord. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden