Lexpoint lease

De redenen waarom ook jij een scooter moet aanschaffen!

De redenen waarom ook jij een scooter moet aanschaffen!

Geplaatst op

Het rijden van een scooter wordt steeds populairder in Nederland. Dit vervoersmiddel wordt steeds meer verkocht, niet alleen onder jongeren maar ook steeds meer ouderen maken gebruik van een scooter. Zeker voor het opdoen van verkeerservaring op jonge leeftijd is het rijden van een scooter erg goed, maar welke voordelen zitten er nog meer aan dit vervoersmiddel?

Let op dat, wanneer je scooter wil rijden, je ook een rijbewijs moet hebben. Wil je graag snel je scooter rijbewijs halen? Kijk dan op de website van Bromo en haal je scooter rijbewijs in 1 dag!

Een scooter is goedkoop

Dat klinkt misschien gek, maar in verhouding tot bijvoorbeeld een auto is een scooter een erg goedkoop vervoersmiddel. De aanschaf van een scooter ligt rond de € 1000,- en dit maakt de scooter al toegankelijk voor een groot publiek. Maar ook de maandelijkse kosten vallen enorm mee, dit komt doordat je geen wegenbelasting betaalt een scooter relatief goedkoop is in verzekering en een scooter verbruikt superweinig benzine. De meeste scooters verbruiken 1 liter op 35 kilometer, dat ga je met je auto niet halen.

Klein en wendbaar

Een scooter is heel gemakkelijk te besturen en zeer wendbaar. De scooters worden steeds lichter en dit is ook beter voor het wegdek. Daarnaast heb je geen last van files en kan je met de scooter eigenlijk overal komen. Je kan hem overal zo voor de deur neerzetten en eventueel gelijk weer opstappen. Scooters hebben geen groot vermogen, zoals een motorfiets dit wel heeft. Daarom is de eerste een aanrader voor oudere mensen en de tweede juist niet.

De nieuwe generatie scooters

Scooters worden steeds zuiniger en gaan steeds schoner rijden. Zo is er afgelopen jaar een nieuwe keuring gekomen waardoor de fabrikanten de motoren schoner hebben gemaakt, zodat er nu minder uitstoot is. Daarnaast worden er ook steeds meer elektrische scooters op de markt gebracht die je zo van A naar B vervoeren.

Al overtuigd?

Ben je na al deze redenen nog niet overtuigd over de voordelen van een scooter, dan zijn hier nog een paar redenen die je zeker in overweging moet nemen:

  • Niet meer bezweet
  • Je mag erop rijden met een autorijbewijs
  • Makkelijk voor kleine afstanden in de stad

Al deze voordelen van de scooter overtuigen veel mensen om er een aan te schaffen. Is een scooter kopen voor jou een optie?

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden