Lexpoint lease

Een schadeauto kopen? Let op de volgende punten

Een schadeauto kopen? Let op de volgende punten

Geplaatst op

Een nieuwe auto kopen is een veilige maar flinke investering. Zodra je je handtekening onder het koopcontract zet en de garage uit rijdt, is de auto al flink minder waard. Bij schadeauto’s ligt dit anders; de prijs ligt een stuk lager en zijn (in sommige gevallen) prima te herstellen, waarmee je dus een hoop geld bespaard. Overweeg je om een schadeauto te kopen? Lees dan eerst dit blog.

 Ten eerste; de term “schadeauto” klinkt misschien eng, maar elke auto die officieel meer dan 1500 euro aan schade heeft gehad krijgt deze benaming. Dit wil dus (niet altijd) zeggen dat de auto total loss is!

Indien je weinig verstand hebt van auto’s en/of twee linkerhanden hebt, dan is het kopen van een schadeauto wellicht niet een heel goed idee. Wil je dit wel, zorg er dan voor dat je een bekende bij de koop betrekt die veel verstand heeft van auto’s.

Waarom een schadeauto kopen?

Vind je het leuk om met auto’s aan de slag te gaan en ben je een echte autoliefhebber? Dan is een schadeauto misschien iets voor jou. De prijs van een schadeauto ligt een stuk lager dan een vergelijkbare schadevrije occasion, en als je tegen een redelijk tarief aan auto onderdelen kan komen, dan is de schadeauto een goede investering.

Maar is een schadeauto kopen niet riskant?

Het kopen van een schadeauto neemt risico’s met zich mee; zorg er dus voor dat je goed geïnformeerd bent over de huidige staat (en waarde!) van de auto voordat je overgaat tot aanschaf. Een auto met lichte schade aan bijvoorbeeld de bumper kan ook schade hebben aan het frame of de motor. Controleer dit soort dure onderdelen dus extra goed op verbogen delen of breuken. Kijk ook even onder de motorkap, hoor je rare dingen of lekt er iets? Dan kun je de auto het beste laten staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden