Lexpoint lease

Hoe herken je een kapotte versnellingsbak?

Hoe herken je een kapotte versnellingsbak?

Geplaatst op

Als een versnellingsbak kapot is, dan is het belangrijk om deze snel en kundig te laten repareren. Zo voorkom je veel schade en flink hoge reparatiekosten. Twijfel je of er sprake is van een kapotte versnellingsbak? Neem geen risico en neem ook dan contact op met een specialist op het gebied van versnellingsbakken. In deze blog vertellen we je meer over hoe je een kapotte versnellingsbak kunt herkennen. Deze herken je aan:

  • Lawaai en gekraak, gerammel of geratel
  • Niet meer soepel, met moeite en slecht schakelen
  • Uit de versnelling schieten

Lawaai en gekraak, gerammel of geratel
Bepaalde geluiden kunnen wijzen op een kapotte versnellingsbak. Hoor je bijvoorbeeld lawaai dat je normaal niet hoort of gerammel, gekraak en geratel? Er kan dan sprake zijn van een versnellingsbak die kapot is. Bij dit soort geluiden is het van belang om je versnellingsbak zo snel mogelijk te laten controleren door een specialist. De geluiden kunnen ontstaan door bijvoorbeeld te weinig of verkeerde olie, versleten of gebroken synchromeshringen of slijtage van de lagers en tandwielen. We raden het dus aan om bij dit soort situaties je auto zo snel mogelijk te laten controleren.

Slecht, niet meer soepel en met moeite schakelen

Schakelt de versnellingsbak niet meer soepel of worden de verschillende versnellingen niet meer goed gepakt? Ook dit kan wijzen op een kapotte versnellingsbak. Oorzaken van het niet meer goed schakelen kunnen zijn: versleten of gebroken synchromeshringen, het gebruik van verkeerde olie of een versleten koppeling.

Uit de versnelling schieten

Het kan ook voorkomen dat de afstandsringen die zich tussen de tandwielen bevinden, na verloop van tijd verslijten. Hierdoor ontstaat er een zijdelingse speling die ervoor kan zorgen dat je uit de versnelling schiet. Als je hier last van hebt, dan adviseren we direct contact op te nemen met een specialist op het gebied van versnellingsbakken en versnellingsbak revisie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden