Lexpoint lease

Hoe je je geld terugkrijgt na een auto ongeluk

Hoe je je geld terugkrijgt na een auto ongeluk

Geplaatst op

Heb je een verkeersongeval gehad dat veroorzaakt is door een ander? Dan heb je recht op een vergoeding. Het is dan belangrijk om een goede letselschade advocaat in te schakelen. Daarbij is het goed om te weten waar je allemaal recht op hebt en waarmee je rekening moet houden.

Auto ongelukken kunnen zeer traumatiserend zijn. Van het laten repareren van je auto tot het bezoeken van de dokter, het kost aardig wat tijd en moeite om je leven weer op de rit te krijgen. In dit artikel begeleiden we je door het proces, zodat je weet wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je door de verzekeringsmaatschappij op de juiste manier wordt vergoed.

Onderzoek het auto-ongeluk

Zorg dat je zoveel mogelijk informatie over het ongeluk verkrijgt. Denk aan een ongevalsverslag, informatie van en over getuigen en verklaringen. Het ongevalsverslag zal je vertellen wie volgens de politieagent die het ongeval heeft onderzocht, in gebreke is gebleven. Noteer direct na het ongeluk zoveel mogelijk informatie over hoe de situatie is gelopen en hoe het ongeval heeft plaatsgevonden.

Direct medische hulp oproepen

Je zult het moeilijk hebben om aan te tonen dat je lichamelijk letsel, pijn en lijden hebt of dat je je loon bent kwijtgeraakt als je niet naar een dokter bent geweest voor je verwondingen. Bewaar de aantekeningen die de dokter je mee geeft. Als je denkt dat je misschien werk moet missen vanwege letsel, vraag je dokter dan om een verklaring.

Volg het advies van je arts op

Als je arts fysiotherapie aanbeveelt, doe het dan. Niet alleen gaat dit ten goede van je herstel, dit geeft ook een goed beeld aan de verzekeringsmaatschappij als je het advies van je arts consequent hebt opgevolgd. Uiteraard zal de verzekeringsmaatschappij je vragen of je echt letsel hebt als je na een auto ongeluk niet naar een dokter gaat.

Plan een consult met een letselschadeadvocaat

Probeer een advocaat te vinden die je persoonlijk zal ontmoeten, en niet een assistent. Je wilt een advocaat die de tijd heeft om goed aan je zaak te werken. Als de tegenpartij in gebreke is, dan heb je ook recht op smartengeld. Een consult met een letselschade advocaat zal doen blijken of en tot welk bedrag je recht zult hebben.

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Korting op de premie van je autoverzekering

Ook in de verzekeringswereld zien we een bepaalde modernisering. Bij sommige verzekeraars is het namelijk mogelijk om bij goed rijgedrag korting te...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden