Lexpoint lease

Hoe maakt een kilometerregistratie business makkelijker?

Hoe maakt een kilometerregistratie business makkelijker?

Geplaatst op

Het zakelijke leven in Nederland heeft te maken met veel regels. Dat is soms erg fijn en op andere momenten helemaal niet. Wanneer het hinderlijk is en werk met zich meebrengt, moeten er toch technologische vindingen zijn die het allemaal een stuk makkelijker maken, niet waar? Bijvoorbeeld als het gaat om een kilometerregistratie voor de zakelijke leaseauto. Nou, die zijn er inderdaad. In deze blog willen we graag een superhandige technologische vinding aan je presenteren: een kilometerregistratie die deze registratie automatisch voor je regelt en meer… Neem eens een kijkje op routevision.nl, je zult er zeker geen spijt van krijgen. 

Wat is een automatisch kilometerregistatie? 

Stel je hebt een leaseauto voor je zaak. Daar mag je maar tot 500km per jaar privé mee rijden. Je moet aan de Belastingdienst kunnen bewijzen dat je daadwerkelijk onder deze grens blijft. Dat kun je dus heel gemakkelijk doen met een gedegen kilometerregistratie. Dit gaat op basis van de kilometerteller van de auto en een handmatige registratie van gereden kilometers plus een datum. Zo is het gemakkelijk om bij te houden hoeveel kilometer je per jaar zakelijk en privé rijdt. Fout! Het kost je medewerkers en jezelf de nodige werkuren en daarbij is het bijzonder foutgevoelig. Dat wil je niet. Dat hoeft ook niet. Dit hele proces kun je namelijk automatisch laten draaien. Er zijn echter nog meer voordelen verbonden aan dit systeem! 

Een GPS / track & trace

Er is een manier waarop je in de gaten kunt houden welke routes je bedrijfsauto’s afleggen. Dat is een heel goed controlemiddel als het gaat om het volgende belangrijke punt: 

Ecologische bedrijfsvoering. Om een ecologische bedrijfsvoering te kunnen realiseren is het belangrijk dat je de juiste techniek er voor in huis hebt. Een automatische kilometerregistratie is zo’n stuk techniek. Er zit namelijk een GPS / track & trace bij. Dit komt met verschillende voordelen als het gaat om duurzamer omgaan met brandstof. Hoe zit dit precies? 

Wanneer je een bepaalde route hebt die het meest economisch is om van A naar B te komen, waarbij B de locatie van de klant is, dan is het zinvol om deze zoveel mogelijk te blijven volgen. Hoe korter je rijdt hoe minder brandstof er verbruikt wordt (we gaan hier uit van vlakke wegen met een fatsoenlijk asfalt wegdek of betonplaten). Wanneer medewerkers alternatieve routes gaan rijden, misschien omdat ze zaken moeten regelen nabij de locatie van de klant, dan kost dit geld, de luchtkwaliteit gaat achteruit en de klus duurt doorgaans langer. Met een GPS / track & trace is het mogelijk om de auto’s te volgen en te zien welke routes er gereden worden. Zo houd je de vinger aan de pols en kun je eventuele correcties uitvoeren. Daarbij is het mogelijk om een objectief overzicht te generen van het aantal gewerkte uren op locatie van de klant, namelijk via de verschillende registraties die automatisch gedaan worden. 

Conclusie

Wanneer je gebruik gaat maken van het kilometerregistratie systeem van RouteVision, dan weet je zeker dat er grote voordelen voor je in het verschiet liggen: een overzicht van de gereden kilometer voor de fiscus en brandstofbesparing waar financiële en milieuvoordelen uit voortvloeien. Laat je informeren door de experts, dan weet je wat de voordelen voor jouw bedrijf zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden