Lexpoint lease

Hoe vervang je de voorruit van je auto?

Hoe vervang je de voorruit van je auto?

Geplaatst op

Wanneer je een steen tegen de voorruit aan krijgt kan het zijn dat er een sterretje in ontstaat. Dat is niet direct zeer problematisch, maar door de maanden heen kan dit wel zo worden. Door de verschillen van temperatuur kan het zijn dat er een barst ontstaat in de voorruit. Dit kan tijdens het rijden, wat toch vaak op hoge snelheid gebeurt, gevaarlijke situaties opleveren voor de inzittenden. Daarom is het bijzonder belangrijk de autoruit op tijd te laten maken dan wel te vervangen. In deze blog geven we je nog een aantal tips.

Autoruit vervangen leaseauto

Veel mensen maken de overstap van koop naar lease. Dit laatste houdt in dat je maandelijks een bedrag betaalt aan het bedrijf waar de auto eigendom van is. Deze wagen wordt dus nooit van jezelf, maar zo zit je dus ook niet met een bijzonder hoog bedrag voor een nieuwe auto dat je in een keer uit moet geven. Rond de € 200 heb je al een nieuwe auto waarin je een aantal jaar kunt rijden. Hoe hoger het aantal jaren je een contract afsluit met het leasebedrijf, hoe lager de maandelijkse premie is. Erg fijn met een leaseauto is dat alle reparaties bij de prijs in zitten. Een autoruit vervangen is dan snel en zonder kosten gedaan.

Autoruit vervangen nieuwe koopauto

Stel je hebt een autoruit die kapot is, dan kan het zijn dat dit onder een bepaalde verzekering valt die je hebt afgesloten, waardoor je geen extra kosten hoeft te maken buiten je premie om. Het kan ook zijn dat je dit niet hebt gedaan en dat je het uit eigen zak moet betalen. Wanneer er een constructiefout in de ruit zit, dan is de garage het eerste aanspreekpunt waar je moet zijn, zij kunnen de aansprakelijkheid vervolgens weer afwentelen op de fabriek. Moraal van het verhaal is dat jou met een constructiefout geen blaam treft. Wanneer het overmacht is,  opspattende stenen bijvoorbeeld, is het een ander verhaal. Ook wanneer iemand expres een steen vanaf een viaduct op de voorruit gooit is het verhaal weer anders, dan is het zaak die persoon op te sporen en hem voor het gerecht slepen. Hoewel deze benadering over het algemeen vruchteloos is, want zie ze maar eens op te sporen. In de meeste gevallen zal je zelf de kosten voor de ruit moeten betalen.

De ruit vervangen tweedehands auto

De autoruit vervangen bij een tweedehands auto is weer een ander verhaal, omdat het verzekeringstechnisch allemaal wat anders kan zitten. Je sluit namelijk niet zo snel een all-risk-verzekering af voor een tweedehandsauto. de aanschafprijs van een tweedehands auto ligt lager, waardoor je misschien ook wel een buffer hebt voor een of andere reparatie. Wanneer je een autoruit wilt vervangen, dan raden je aan om naar Autoruit vervangen Emmen te gaan, ze kunnen je snel helpen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden