Lexpoint lease

Kapotte onderdelen van een auto of scooter vervangen

Kapotte onderdelen van een auto of scooter vervangen

Geplaatst op

De meeste mensen gaan gelijk naar een garage als er iets mis is met hun auto of scooter. Maar eigenlijk zou je veel beter zelf op zoek kunnen gaan naar de juiste onderdelen. Dit scheelt je aanzienlijk in kosten. De garage rekent namelijk naast de onderdelen ook nog eens het uurtarief voor de gedane werkzaamheden. Voor een simpele vervanging van 1 onderdeel ben je bijvoorbeeld al gauw 300 euro kwijt. In deze blog vind je tips hoe jij onderdelen kunt vinden en zelfstandig kunt vervangen.

Piaggio onderdelen

Piaggio is een van de populairste scooters op de markt (samen met Vespa). Deze mooie scooters zijn erg betrouwbaar, maar een ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Wat wij de makkelijkste plek vinden om onderdelen te zoeken is op www.piaggio-parts.nl. Je kunt hier op onderdelen zoeken en je kunt hier zelfs nieuwe scooters vinden. Erg handig als je scooter te veel schade heeft gereden. Scooters zijn vaak een stuk makkelijker te repareren dan auto’s.

Auto onderdelen

Auto onderdelen kun je ook zeer eenvoudig online vinden. We raden sites als marktplaats aan of je kunt Google gebruiken. Een auto bestaat uit veel meer onderdelen dan een scooter en voornamelijk de elektronica is erg uitgebreid. Omdat auto’s met steeds meer ingewikkelde technologie worden uitgevoerd, kun je sommige dingen misschien niet zelf vervangen. Als je navigatie of parkeersensor bijvoorbeeld stuk is, wat doe je dan? In dat geval raden we wel aan om naar een garage te gaan. Maar als bijvoorbeeld je wiel lek is, je remschijven versleten zijn of je riemaandrijving heeft hem begeven, dan kun je dit zelf oplossen. Er zijn ontzettend veel video’s online te vinden hoe je dit zelf kunt aanpakken. Ons advies is natuurlijk wel om elke stap nauwkeurig uit te voeren. Het laatste wat je wilt is op de snelweg ontdekken dat je remmen het niet meer doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden