Lexpoint lease

Korting op de premie van je autoverzekering

Korting op de premie van je autoverzekering

Geplaatst op

Ook in de verzekeringswereld zien we een bepaalde modernisering. Bij sommige verzekeraars is het namelijk mogelijk om bij goed rijgedrag korting te krijgen op de premie van je autoverzekering. Hoe mooi is dat? In deze blog vertellen we je meer over wanneer je aanspraak maakt op deze korting. Ook gaan we dieper in op eventuele extra mogelijkheden die autoverzekeraars in de toekomst mee kunnen nemen bij het verrekenen van de korting op je autoverzekeringspremie.

Korting op de autoverzekeringspremie

Bij een aantal zorgverzekeraars is het mogelijk om korting te krijgen op de premie van je autoverzekering. Als u goed rijgedrag vertoont, dan maakt u aanspraak op deze korting. Alleen hoe bepaalt een verzekeraar wat goed rijgedrag is? Je rijgedrag wordt gemeten aan de hand van een app of apparaatje in de auto. Deze registreert je optrek- en remgedrag en snelheid. Aan de hand van deze gegevens krijg je een cijfer en hoe hoger dit cijfer is, hoe hoger de korting op je premie zal zijn. Vertoon dus goed rijgedrag en krijg een leuke korting op de premie van je autoverzekering.

Mogelijkheden in de toekomst

De verwachting is dat er in de toekomst nog veel meer mogelijk gaat worden door de technologische voortuitgangen in de laatste jaren. Eventuele extra factoren voor het bepalen van de korting zijn bijvoorbeeld een maximaal aantal kilometers dat je af mag leggen, snelheidsbeperkingen en dooe rood rijden. Of deze extra mogelijkheden je autoverzekering goedkoper of duurder maken, hangt maar net af van je rijstijl.

Autoverzekering vergelijken

Ben je benieuwd of deze manier van verzekeren de autoverzekering voor jou goedkoper maakt? Dit hangt ervan af of je iemand bent die graag gas geeft en pas op het laatste moment de rem intrapt, of juist iemand bent met een rustige rijstijl. Er zijn in Nederland veel aanbieders van autoverzekeringen. Vergelijk de verschillende autoverzekeringen via een vergelijker om te kijken welke autoverzekering voor jouw auto het meest voordelig is.

Gerelateerde berichten

Hoe je je geld terugkrijgt na een auto ongeluk

Heb je een verkeersongeval gehad dat veroorzaakt is door een ander? Dan heb je recht op een vergoeding. Het is dan belangrijk om een goede...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden