Lexpoint lease

Tijd en geld besparen met een huurauto

Tijd en geld besparen met een huurauto

Geplaatst op

Als je een auto gaat huren, is het verstandig om jezelf goed voor te bereiden. Gebruik onze tips voordat je naar de verhuurder gaat en bespaar tijd en geld met je huurauto.

Check je dekking

Neem contact op met je verzekeraar om te zien of de verzekering is opgenomen in je polis. Ga er niet altijd van uit dat je alles volledig vergoedt krijgt, dat is namelijk afhankelijk van de situatie. Voor zakenreizen gelden bijvoorbeeld andere regels dan voor persoonlijk gebruik.

Controleer het voertuig

Voordat je de sleutels meeneemt en wegrijdt, moet je de banden controleren om er zeker van te zijn dat ze goed opgepompt zijn en dat er geen het profiel in orde is. Controleer of er een reservewiel in de kofferbak zit. Hoewel de vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf een korte inspectie zal uitvoeren, moet je zelf een paar foto’s maken zodat je een bewijs hebt van de staat van de auto.

Veiligheid voorop

De slimme reizigers weten dat het belangrijk is om te weten waar alles zich in een nieuwe auto bevindt voordat ze wegrijden. Een paar minuten in een stationaire auto kan je reiservaring soepel en stressvrij maken. Zoek de noodrem, stel de stoel en de buitenspiegels af, probeer de deurvergrendelingen en raambediening en test de ruitenwissers, richtingaanwijzers en koplampen. Luister naar eventuele vreemde geluiden bij het verlaten van het verhuurbedrijf.

Niet vergeten!

Als je regelmatig auto’s huurt voor bijvoorbeeld je zakenreis of vakantie, dan is het een goed idee om een extra autolader voor je smartphone te kopen en deze bij je te houden. Hoewel de huurauto waarschijnlijk een USB-poort heeft, zal een autolader het beter doen om je telefoon opgeladen te houden en voldoende stroom te leveren voor een GPS-app.

Kies het verhuurbedrijf

Soms is het mogelijk om de auto op een andere locatie terug te brengen. Controleer bij je verhuurbedrijf of dit mogelijk is als je van plan bent om bijvoorbeeld door te reizen of met het vliegtuig terug te reizen. Selecteer een betrouwbare autoverhuurbedrijf waarbij je de auto gemakkelijk op kunt halen en weer terug kan brengen. Wil je een auto huren in Amsterdam? Dan raden we Enterprise aan.

Gerelateerde berichten

Toyota private lease: wat zijn de voordelen?

Er zijn meer manieren dan kopen alleen om een nieuwe auto te kunnen rijden. Dat scheelt vaak flink wat geld. Steeds meer mensen nemen de stap en gaan...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden