Lexpoint lease

Waarom een auto importeren?

Waarom een auto importeren?

Geplaatst op

Steeds meer mensen kiezen voor een auto importeren uit het buitenland. Maar kost dit niet alleen maar extra veel moeite? Dat hoeft niet zo te zijn. Lees hier meer over wat dan wel de voordelen zijn over een auto importeren.

De kosten

Mensen kiezen voornamelijk voor een auto importeren vanwege de lagere kosten. In andere landen zijn auto’s nou eenmaal goedkoper, waarom zou je er daar dan niet eentje kopen? Je krijgt natuurlijk wel te maken met belastingen, maar je kan het slim aanpakken zodat je alsnog meer geld bespaart. Je zult namelijk één keer BPM aangifte moeten doen, pak dit dan ook goed aan. 

BTW betalen

Een auto importeren uit Duitsland, België of ergens anders? Zolang de auto gebruikt is hoef je gelukkig geen BTW te betalen. Dit geldt wel alleen voor landen uit de Europese Unie. Wel moet je ervoor zorgen dat de BTW al is betaald in het land waar de auto vandaan komt. Gaat het om een auto importeren buiten de Europese Unie? Dan betaal je wel altijd BTW en invoerrechten. 

Meer aanbod

Naast het prijsvoordeel is er ook nog een ander voordeel. Er is namelijk meer aanbod in andere landen, misschien kun je in Nederland jouw droomauto niet vinden. Dan kijk je toch gewoon even verder? Bovendien zijn vele auto’s die in Nederland verkocht worden ook geïmporteerd. Als een autodealer het kan, dan kan jij het toch ook? Tegenwoordig heb je het gemak dat alles op internet te vinden is. Het is wijs om eerst te beginnen bij één van onze buurlanden, zoals Duitsland. Hoe dichter bij huis, hoe makkelijker het auto importeren is. En Duitsland is ook gewoon erg goedkoop op het gebied van auto’s, een goede keuze dus.

Conclusie

Een auto importeren wordt steeds populairder. Niet alleen autodealers importeren, maar ook de consument zelf. Dit komt omdat de kosten in andere landen vaak een heel stuk lager zijn. Wel zul je vaak wat belasting moeten betalen, afhankelijk van de auto. Bij een tweedehands auto hoef je geen BTW te betalen, tenzij de auto van buiten de Europese Unie is. Dan zul je ook invoerrechten moeten betalen, het is dus goedkoper om een auto dicht bij huis te zoeken. Begin bijvoorbeeld bij Duitsland, dit is dichtbij en de prijzen liggen laag. Vaak is er ook veel meer aanbod in andere landen, mocht je jouw droomauto nog niet hebben gevonden in Nederland.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden