Lexpoint lease

Wanneer cilinder honen?

Geplaatst op

Honen gebeurt na het boren van je cilinder, dit is nodig om ervoor te zorgen dat de motorolie blijft zitten. Als je cilinder beschadigd is moet er een nieuwe boring komen, vervolgens wordt er met het honen geslepen in de cilinder. 

Wanneer is honen echt noodzakelijk?

Bij slijtage is boren en honen noodzakelijk, indien je dit niet doet kan er een hoog olieverbruik ontstaan. Ook bij een beschadiging in de cilinder is het belangrijk om je auto naar de garage te brengen zodat er een nieuwe structuur kan worden gehoond. Bij waterschade ontstaat er ook beschadiging in de cilinder, op zulke momenten is het proces van de motor honen ook essentieel.

Hoe werkt het honen van de cilinder?

Om een cilinder te kunnen honen heb je allereerst een slijpapparaat nodig, dit bevat hoonstenen en wordt in een boormachine geplaatst. Het slijpapparaat snijdt een laag weg en vormt op deze manier een structuur waarbij je motorolie in blijft hangen. Het proces van honen vereist concentratie omdat het heel precies moet gaan. Het moet zo perfect mogelijk, als je een beschadiging hebt en je je cilinder niet laat honen ontstaat er veel te veel wrijving waardoor er nog meer slijtage komt.

Conclusie

Honen is een belangrijk proces, het hoort bij het boren van je cilinder en gebeurt voornamelijk bij slijtage of beschadigingen. Door de kleine structuren zal je motorolie hierin blijven hangen, dit zorgt voor wrijving en heeft een positieve bijdrage op de cilinder. Zorg ervoor dat je het honen overlaat aan iemand die hier ervaring mee heeft, want het is een moeilijk werkje. Naast het feit dat het belangrijk is om je cilinder te laten honen is het ook belangrijk om de rest van je motorblok te laten controleren. Hoor je een apart geluid? Of rijdt je voertuig toch anders dan voorheen? Ga dan naar de garage en laat iemand controleren of het voertuig geen mankementen heeft. Vooral als je van plan bent om een trip te maken naar het buitenland, wil je er eerst voor zorgen dat je zeker weet dat er geen onverwachte wending aan de vakantie komt. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden