Lexpoint lease

Online eenvoudig een autoverzekering afsluiten?

Online eenvoudig een autoverzekering afsluiten?

Geplaatst op

Online autoverzekering afsluiten? Dit kan je eenvoudig via Univé regelen. Bij het aangaan van een autoverzekering zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. De verzekering die je gaat kiezen zoals WA, beperkt casco en volledig casco. Kijk ook naar de aanvullende verzekeringen, die in de meeste gevallen erg belangrijk zijn. Zo kan je hoge eigen risico kosten voorkomen.

Juiste verzekering voor je auto

Het kiezen van een verzekering hangt af van wat voor auto je hebt. Als je een dure en sportauto hebt, dan is het handig om een allriskverzekering af te sluiten. Sommigen kiezen ook voor de beperkte cascoverzekering die ook net als allrisk grotendeels hetzelfde dekt. Heb je toch een oude auto van 10 jaar of ouder of een goedkope auto? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een WA verzekering.

Full-casco verzekering

Men kiest bij een dure of een sportauto snel voor een full-casco verzekering. Deze verzekering dekt alles bij schade die veroorzaakt is. Hierbij kun je denken aan schade door eigen toedoen, schade die je bij anderen veroorzaakt, brandschade, ruitschade, diefstal, inbraak, stormschade, hagelschade, natuurschade en vandalisme. De full-casco verzekering is de meest dure autoverzekering, omdat dit ook het meeste dekt. Je premie zal afhankelijk van je schadevrije jaren en je no-claimkorting hoog zijn.

Beperkt cascoverzekering afsluiten

Het aangaan van een beperkte cascoverzekering neemt verantwoordelijkheden met zich mee. Bij een allriskverzekering neemt de verzekeringsmaatschappij alle taken van je over. Bij een beperkt cascoverzekering is dit het tegenovergestelde. De verantwoordelijkheid ligt bij jou om zaken rondom schade zelf te regelen. Voor de vergoeding van je schade zal de verzekeringsmaatschappij een expert inschakelen. Bij een beperkt casco verzekering ben je net als bij volledig casco verzekering gedekt op alleen in volgende situaties:

  • Inbraak
  • Diefstal
  • Ruit-, brandschade
  • Stormschade, hagel- en natuurschade
  • Botsing met een dier
  • Joyriding

Het aangaan van een basisverzekering

Een basisverzekering neemt voor de verzekeraar veel verantwoordelijkheid mee. Je wordt alleen gedekt als je alleen schade aan de tegenpartij of derden heeft veroorzaakt. Daarbuiten heb je geen recht op dekking, bijvoorbeeld bij diefstal of stormschade. Een basisverzekering is het minimum wat een netbeheerder moet verzekeren.

Naast een cascoverzekering kiezen voor een aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen ondersteunen je bij verschillende situaties. Zo ondersteunt een inzittendenverzekering je bij situaties waar er sprake is van letselschade. Een rechtsbijstandverzekering ondersteunt je bij juridische geschillen en een pechhulp ondersteunt je bij pech onderweg.

Inzittendenverzekering, rechtsbijstandsverzekering en pechhulp

Wil je bij letselschade voorkomen dat je te maken krijgt met hoge financiële cijfers? Aarzel dan niet om naast je cascoverzekering een inzittendenverzekering af te sluiten. Bij deze verzekering dekt de verzekeringsmaatschappij de kosten die te maken hebben met bijvoorbeeld letselschade. 

Heb je na een ongeval te maken met juridische processen, dan is het handig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ondersteunt de verzekeringsmaatschappij je met verschillende juridische geschillen.

Een pechhulp inschakelen, zodat je onderweg niet vast blijft zitten? Je hebt twee keuzes bij het kiezen van pechhulp. Je kunt voor een nationale en een internationale pechhulp kiezen. Een pechhulp ondersteunt je als je onderweg bent en niet meer vooruit komt. Als je pech hebt kan het zijn dat je ter plekke reparatie krijgt, reparatie bij een garage krijgt of een vervangende auto krijgt om verder te gaan.

Gerelateerde berichten

Hoe je je geld terugkrijgt na een auto ongeluk

Heb je een verkeersongeval gehad dat veroorzaakt is door een ander? Dan heb je recht op een vergoeding. Het is dan belangrijk om een goede...

Lees meer

Korting op de premie van je autoverzekering

Ook in de verzekeringswereld zien we een bepaalde modernisering. Bij sommige verzekeraars is het namelijk mogelijk om bij goed rijgedrag korting te...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden