Lexpoint lease

Waarom is het slim om een occasion te kopen?

Waarom is het slim om een occasion te kopen?

Geplaatst op

Een occasion kopen, is slim kopen. Maar hoe zit het eigenlijk precies. In deze tekst willen we graag een aantal voorbeelden geven van voordelen die komen met een occasion. We weten allemaal dat een occasion een tweedehands auto is die in een goede staat verkeert en die nog vele jaren mee kan. Juist in dit gegeven schuilt de voordelige aard van de occasion. Bij www.freeroad.nl vind je de beste occasions. 

Keuzes maken

Het auto aankoopproces zit vol met belangrijke keuzes. Beslissen over het merk, het model, en de juiste financiering en verzekering opties, zijn allemaal belangrijke factoren. Een andere keuze die je zult moeten maken, is de beslissing of je een nieuwe of een gebruikte auto gaat kopen.

Het kopen van een gebruikte auto kan soms voelen als de mindere van de twee opties. Echter, er zitten veel voordelen aan het kopen van een gebruikte auto die vaak over het hoofd gezien worden. Wat zijn die voordelen? Denk aan de volgende voordelen:

Tweedehands auto’s hebben meestal een lagere prijs en minder afschrijving

Zelfs met financieringsopties zoals leningen en leases, kan het vinden van een auto die binnen je budget past een uitdaging zijn. Als je budget een punt van zorg is, dan kan het kijken naar tweedehands een goede optie zijn.

Over het algemeen zullen gebruikte auto’s minder kosten dan hetzelfde merk en model in gloednieuwe staat.

Tijdens het eerste jaar van bezit kan een nieuwe auto tot 30% van zijn oorspronkelijke waarde verliezen. Een gebruikte auto zal nog steeds afschrijven met de tijd, maar aanzienlijk minder snel dan tijdens de eerste paar jaar van het bezit van een nieuwe auto.

Voordelen van het kopen van een gebruikte auto

Geen extra kosten, voor extra functies bij het kopen van een gebruikte auto

Bij het kopen van een gebruikte auto, zul je niet hetzelfde niveau van maatwerk krijgen dat je zou hebben met een gloednieuwe auto. Of ze nu functioneel of cosmetisch zijn, nieuwe auto’s zullen meestal extra functies hebben. Hoewel de meeste van deze functies optioneel zijn, zullen sommige komen met een nieuwe auto.

Elk jaar worden nieuwe automodellen uitgebracht en hoewel er veel zijn om uit te kiezen, is er beduidend minder variëteit aan nieuwe auto’s beschikbaar dan aan gebruikte auto’s. Nieuw kopen betekent dat je beperkt bent tot modellen die de afgelopen jaren zijn uitgebracht.

Gerelateerde berichten

Toyota private lease: wat zijn de voordelen?

Er zijn meer manieren dan kopen alleen om een nieuwe auto te kunnen rijden. Dat scheelt vaak flink wat geld. Steeds meer mensen nemen de stap en gaan...

Lees meer

Tijd en geld besparen met een huurauto

Als je een auto gaat huren, is het verstandig om jezelf goed voor te bereiden. Gebruik onze tips voordat je naar de verhuurder gaat en bespaar tijd...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om meer uit je leaseopties te halen. Lees snel verder en doe de nodige informatie op.

Contactgegevens

Via info @ lexpointlease.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden